organizuje
23. - 27. OKTÓBER 2013
Košice, Kino Úsmev
27. - 29. SEPTEMBER 2013
Spišská Nová Ves, Kino Mier
25. FEBRUÁR - 2. MAREC 2013
Bratislava, KC Dunaj

5 X FAVELA, TERAZ V NAŠOM PODANÍ
(5x Favela, Agora por Nós Mesmos)

Päť krátkometrážnych filmov (Zdroj príjmov, Ryža a fazuľa, Koncert pre husle, Nechaj tak, Rozsvieť) natočených vo favelách Rio de Janeira. V každej časti hrajú mladí herci pochádzajúci z týchto štvrtí vedení režisérmi taktiež pôvodom z faviel. Realistický portrét každodenného života faviel vykreslený ich samotnými obyvateľmi.

27.9. (piatok) o 19:00
Kino Mier

Réžia: Skupina mladých režisérov
pochádzajúcich z faviel v Rio de Janeiro
dráma/komédia / 2010 / 103 min.

KLAUN (O Palhaço)

Film zachytáva príbeh klauna z obdobia 70. rokov. Ide o otca a syna, cirkusantov, ktorí vlastnia cirkus Nádej a cestujú po krajine. Syn, ktorého stvárňuje samotný režisér, sa najskôr vzbúri voči zdedenému spôsobu života a stane sa na chvíľu úradníkom. Neskôr však pochopí, že jeho šťastie a zmysel života je niekde inde.

Brazílska filmová akadémia nominovala tento rok spomedzi 15 snímok práve film KLAUN na Oscara v kategórii zahraničný film.

28.9. (sobota) o 19:00
Kino Mier

Réžia: Selton Mello
komédia/dráma / 2011 / 90 min.

TAINÁ 2

Tainá je malé indiánske dievčatko, ktorej zomreli rodičia. Jej starý otec Tige ju zasvätil do tajov aj čara prírody a čoskoro sa zvieratká stávajú Taininými najlepšími priateľmi. Film plný dobrodružstva a krásnej brazílskej prírody z oblasti rieky Negro v Amazónii, určený nielen deťom ale aj dospelým vykresľuje príbeh dievčaťa, ktoré sa stalo ochrancom pralesa a zvieratiek.

29.9. (nedeľa) o 17:00
Kino Mier

Réžia: Mauro Lima
Dobrodružný film pre deti a mládež,
slovenský dabing / 2005 / 76 min.